Natuurlijke pijnstillers

Vele mensen nemen te goeder trouw ibuprofen tegen de pijn, maar beseffen niet welke vervelende bijwerkingen ze uitlokken. Ze beschadigen de maagwand en lever, en brengen een verhoogd cardiovasculair risico met zich mee. Chemische pijnstillers (en veel andere medicatie) zijn vaak een geraffineerde stof (of een gesynthetiseerde stof) uit een plant. Door het weghalen van de zogenaamde ballaststoffen worden deze producten ogenschijnlijk sterker maar tegelijkertijd ook schadelijker voor ons lichaam.

In India haalt men uit hars van de wierookboom (boswellia serrata) een extract dat gewrichtsontstekingen en astma kan behandelen. Boswellia wordt vaak genomen samen met kurkuma (geelwortel), dat curcumine als actieve stof bevat. 
Onze curcugem bevat naast curcuma ook gember. Beiden zijn ontstekingsremmend en vullen elkaar aan. Ideaal waneer je makkelijk last hebt van gewrichtspijnen bij het sporten. Met de comiwel Ultima heb je de ultieme natuurlijke onstekingsremmer, hierin zit naast curcuma en gember ook nog wierook en mirre.

De universele zalf met een paar druppels capcicum of pimenta de gancho (de pikante stof uit peper) en een paar druppels Porros, kan spierpijn en gewrichtsklachten verlichten.

Gato (Uncaria tomentosa) is een ontstekingsremmer uit Zuid-Amerika. Let op: een te hoge dosis kan diarree veroorzaken. 

Vroeger kauwden mensen op wilgenbast, waarin een pijnstiller gelijkaardig aan aspirine zit. In tegenstelling tot aspirine is het extract van wilgenbast minder irritant voor de maag.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog